Bel ons: 076-8200812

Sale

Something old, Something New, Something Borrowed, Something blue.

Elke bride-to-be kent het klassieke Engelse rijmpje; Something old, something new, something borrowed, something blue, and a sixpence in her shoe. Hoewel deze bruiloftstraditie van oorsprong uit Engeland komt is het in Nederland tegenwoordig ook een klassiek gebruik. Iets ouds, iets nieuws, iets geleends en iets blauws. De gedachte is dat alle sieraden en items eens betekenis hebben die het bruidje en de bruidegom veel goeds en geluk brengen. Benieuwd? Lees hier precies waarom.

Something old voor de traditie

Something old staat voor familie en traditie, een mooie gedachte vind je niet? Vaak zijn het sieraden afkomstig van oma, maar ook een sjaaltje, kousenband of sluier worden kan worden gebruikt. De sieraden worden dan van generatie op generatie doorgegeven en wordt in de meeste families door elke dame gedragen op haar grote dag, de bruiloft.

Something new voor de toekomst

Something new geeft aandacht aan de gedachte van een gelukkige toekomst, hoop en optimisme, iets wat dus absoluut niet mag ontbreken bij een bruidje! Natuurlijk is dit de makkelijkste uit het hele rijtje. Soms is een jurk nieuw, maar anders zijn er genoeg andere zaken die ‘something new’ mogen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een sluier, sieraden, haarkammen, tiara’s of een kousenband!

Something borrowed voor het toegewenste geluk

Something borrowed, iets geleends, staat voor het geluk dat de aanwezige familie en vrienden toewenst aan het bruidspaar. Vaak vindt men dat ‘something borrowed’ van een vrouw moet komen die zelf gelukkig getrouwd is, zoals bijvoorbeeld sieraden, sluier of een kousenband van een zus of vriendin. Vaak wordt er voor de sluier gekozen omdat het kant van een sluier lang mooi kan blijven. Daarnaast is een sluier gemakkelijk om te bewerken tot een modernere versie, mocht de bruid dat willen.

Something blue kan je iets moois verzinnen

Something blue moet iets blauws zijn, vaak is dit een kousenband of soms de schoen van de zool, een klein blauw stiksel aan de sluier of blauwe sieraden. Met ‘something blue’ kan iedere bruid vaak wel iets moois verzinnen, dit past altijd wel! Het blauwe staat voor zuiverheid, liefde en voor trouw. …and a sixpence in her shoe. In Nederland zie je deze bruiloftstraditie dit niet vaak gebeuren, maar in Groot-Brittannië wil het nog wel eens voorkomen. Het muntje zou de bruid welvarendheid en geluk brengen. Weet jij al hoe je something old, something new, something borrowed, something blue gaat dragen? Je kan je jurk, sieraden, sluier en kousenband gebruiken. Het is goed om te weten dat het niet per se vier verschillende items hoeven te zijn, iets geleends kan ook blauw zijn bijvoorbeeld!

Voor je sieraden, sluier of something blue kan Princesses helpen, bij een besteding vanaf 50 euro krijg je namelijk een gratis wit met blauwe kousenband thuisgestuurd! Dat is nieuw en blauw ineen! Nu nog something borrowed en something old en het geluk lacht je toe!

Ga jij binnenkort trouwen of ben je al aan het plannen? Bij Princesses.nl krijg je nu gratis een kousenband t.w.v. € 11,95 bij besteding vanaf €50! De kousenband heeft een romantisch wit met blauw ontwerp, je something blue heb je dan al gelijk binnen!